+45 33 15 20 23

Information for forældre

 

Gennem tiden har Plan B hjulpet mange forældre, for hvem hverdagen med deres børn har været præget af så store udfordringer, at de mest af alt har haft lyst til at kaste håndklædet i ringen.

Vi har også erfaring med, hvad man ville kalde for helt ’almindelige’ familier, hvor forældrene oplever store problemer i håndteringen af deres børn, og som er på vej ud ad en uhensigtsmæssig livsbane. Det kan være misbrug, problemer i skolen, kriminalitet, dårlige kammeratskaber eller psykiske problemer. Det kan også være at forældrene selv slås med lignende problematikker. Det kan være krise- eller skilsmisseramte familier.

Mange af de familier, der har været indskrevet i Plan B, oplever at blive lyttet til, forstået og ikke mindst at få konkrete brugbare værktøjer til at løse problemerne. Plan B’s familiekonsulent afdækker fastgroede og negative roller, som ofte er kilden til konflikterne og kan ligeledes se situationen med nye, friske øjne, for på den måde at være med til at skabe et positivt fremtidsperspektiv. Vi formår at skabe en fælles forståelse for konflikterne – på denne måde bliver alle bevidste om deres vigtige part i løsningen.

Hvordan får du din familie indskrevet i Plan B?

Som forældre kan du kontakte en sagsbehandler i socialforvaltningen i den kommune du bor i, hvor du kan forklare jeres situation, og at du ønsker Plan B. Hvis sagsbehandleren finder det hensigtsmæssigt at indskrive jer i Plan B, vil han/hun efterfølgende kontakte os, så vi sammen kan afgøre, om Plan B er den rette løsning for jeres familie.

Brug for hjælp nu og her?

Der kan godt gå lidt tid inden kommunen træffer en beslutning om en evt. indskrivelse i Plan B. Har du brug for en at snakke med her og nu, kan vi henvise til ForældreTelefonen på 35 55 55 57, hvor forældre og pårørende anonymt kan ringe og få vejledning om børn og unge, mandag-torsdag kl.12-21 og fredag 12-19. Du kan også ringe til Familielinien, som er Mødrehjælpens telefonrådgivning, på 70 11 12 12.

Har du eller et familiemedlem et alkoholproblem, kan du ringe til den anonyme telefonrådgivning hos Blå Kors på 70 10 01 30, som har åbent alle aftener kl. 18-23.

Er der tale om vold i familien, kan du ringe på LOKK’s hotline for voldsramte kvinder på 70 20 30 82 (svarer døgnet rundt).

Adresse

Thoravej 13, 3. sal

2400 København NV

Ring til os

Telefon: (+45) 33 15 20 23

Kontorets åbningstider

Mandag-onsdag 09:00-16:00
Torsdag 09:00-18:00
Fredag 09:00-13:00