+45 33 15 20 23

Dabeco ApS og Plan B Aps indgår et samarbejde med henblik på at styrke og opkvalificere egne og hinandens indsatser.

Dabeco arbejder til dagligt med børn, unge og voksne for hvem computerspil- og onlinelivet står i vejen for et liv med venskaber, nære familierelationer samt arbejde og uddannelse. Stifter og psykolog i Dabeco, David Madsen udtaler følgende om samarbejdet med Plan B:

Det har været vigtigt for os, at kunne bistå familier med den svære opgave det er, at fravriste sig computerens dragende og magiske universer. Ofte møder vi børn, unge og voksne, hvor computerspil og onlineforbrug er blevet en afhængighed som stiller sig til hinder for et liv med nære relationer og sanselige oplevelser. Vi ser, at familier har svært ved at navigere i et grænseløst digitalt univers, og gradvist mister forbindelsen til hinanden i takt med skærmenes indtog i familielivet.

Som mange andre afhængigheder kan computerspil- og onlineafhængighed være viklet ind i andre forhold, herunder familie-, uddannelses- eller arbejdsmæssige forhold. Et samarbejde med Plan B giver derfor os mulighed for at række udover computerens fastholdende elementer og hjælpe familien i samtlige aspekter af livet.

Plan B er en meget erfaren virksomhed, der har hjulpet familier til trivsel i årtier. Vi er utroligt glade og stolte af at kunne bringe Plan B’s viden i spil i Dabecos arbejde. Ligeledes ser vi frem til at understøtte Plan B’s helhedsorienterede arbejde, der hvor computeren er blevet katalysator for en række familiemæssige problematikker.

Faglig koordinator og souschef i Plan B Jørgen Illum Frichke udtaler følgende om samarbejdet: 

I flere og flere af vores drengesager, kan vi observere at særligt onlinecomputerspil fylder mere og mere. Fordi der ofte er yderst begrænsede ressourcer i vores indskrevne familier, kan vi observere, at computerspillet hurtigt tager overhånd og ofte bliver en forhindring for den unges deltagelse i bl.a. skole, nære relationer samt fritidsinteresser.   Vi har derfor flere gange været i kontakt med Dabeco for at hente inspiration og viden. Det gik hurtigt op for os, at Dabeco og Plan B overlapper hinanden særdeles konstruktivt og således falder samarbejdet helt naturligt. Dabeco er en velfunderet organisation med en specialviden, som vi er meget glade for, at vi nu kan trække mere systematisk på.